Alleen de geur al…De Zoete Zusjes vinden appeltaart zo lekker dat ze het appeltaart boek van Janneke Philippi bijna uit hun hoofd kennen. “Er zijn zo veel variaties met appeltaart te bedenken dat je voor elke gelegenheid weer een ander taartje op tafel kan zetten. Omdat we natuurlijk niet elke dag een stuk appeltaart kunnen eten, hebben we een gezondere versie en erg lekkere versie bedacht.”
Ingrediënten
- – 220 gram speltmeel
- – 50 gram kokosbloesemsuiker
- – 2 eieren
- – 50 gram roomboter (ongezouten)
- – 2 el kaneel
- – 1 el koek- en speculaaskruiden
- – 3 appels
- – 100 gram rozijnen
- – 3 el honing
- – 3 el havermout
- – 2 el (biologische) abrikozenjam
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de twee eieren los.
- Meng de speltmeel met de kokosbloesemsuiker, boter, 1 eetlepel kaneel, de koek- en speculaaskruiden en driekwart van de losgeklopte eieren. Kneed dit tot een samenhangend deeg.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.
- Bekleed dan de vorm met driekwart van het deeg.
- Schil de appels en snijd ze in stukjes.
- Meng ze met rozijnen, 1 eetlepel kaneel en de honing.
- Strooi op de deegbodem 3 eetlepels havermout en vul dan de vorm met het appelrozijnenmengsel.
- Maak de taart af door met de rest van het deeg reepjes te maken en deze op de taart te leggen.
- Bestrijk de taart met het losgeklopte ei en zet het voor ongeveer 50-55 minuten in de oven.
- Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen. Bestrijk hem dan met de abrikozenjam.
Extra benodigdheden:
Kwastje
Springvorm van 18 cm
Tip:
Ook lekker om wat noten door het appelrozijnenmengsel te doen