Nieuw recept van Sweet about Me foodblogger Willemien Demmers
De courgette bloemen zijn gevuld met rundergehakt. Maar ze zijn ook erg lekker met andere vullingen.
Nodig voor 2 personen
6 verse courgette bloemen zonder stamper (verkrijgbaar bij de groenteboer of markt)
Rundergehakt 500 gram
Halve theelepel oregano, rozemarijn, paprikapoeder, dille, wat grof zeezout en zwarte peper
3 tenen knoflook in stukjes, verse dille in stukjes geknipt
2 ciabatta’s waar je de vulling hebt uithaald en in stukjes gescheurd
Meng het gehakt met de kruiden, het brood, de knoflook en kneed goed door. Zet dit afgedekt een uur weg in de koelkast, zodat de kruiden goed in het gehakt trekken. Draai er balletjes van en bak deze in de hete olijfolie tot ze bruin zijn.
Vul elke bloem met een gehaktballetje en vouw de bloembladeren eromheen. Je kunt ze daarna nog even in hele hete olie heel kort frituren. Maar ik doe dat meestal niet.
Geef er tzatziki en gegrilde groenten bij!