Weer een heerlijk recept met een Italiaanse twist van Zoete Zusjes Nicole en Simone. Samen bedenken en bereiden ze voor hun foodblog de lekkerste dingen. Heerlijk om te snacken in het weekend. Even wat anders eten. Een hamburger doet het dan altijd goed.
Ingrediënten
- – 2 harde broodjes
- – 200 gram gehakt
- – 1 tl mosterd
- – 1 tl paneermeel
- – 1 eidooier
- – 1 rode ui
- – 2 tl oregano
- – 1 mozzarella bol
- – 1 tomaat
- – 2 handjes sla (naar keuze)
- – 4 plakjes parmaham
- – 2 el pesto
- – 1 handje parmezaanse kaassnippers
Bereiding
- Snijd de helft van de ui in halve ringen. De andere helft van de ui snipper je.
- Snijd de helft van de mozzarella in schijfjes. De andere helft snijd je in kleine stukjes.
- Meng de gesnipperde ui met het gehakt, mosterd, paneermeel, eidooer, oregano en mozzarella. Kneed dit goed door en vorm er twee hamburgers van.
- Bak de hamburgers op een middelhoog vuur gaar.
- Snijd ondertussen de tomaat in plakjes.
- Snijd de broodjes open en besmeer elk broodje met een eetlepel pesto. Beleg ze daarna met parmaham en de sla. Hierop komt de hamburger. Op de hamburger leg de plakjes mozzarella en tomaat en wat ui en bestrooi met parmezaanse kaassnippers. Lekker met wat frietjes of gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!