Wanneer het koud is zit ik wat betreft snacken in een dilemma: neem ik een reep chocola mee uit de supermarkt of duik ik zelf de keuken in om iets lekkers en een gezondere variant zonder allerlei toevoegingen te gaan maken?
Een perfecte kerstsnack waar ik sinds kort verslaafd aan ben zijn deze heerlijke chocolade truffels met avocado en kokos van Zoete Zusjes. Ze zijn makkelijk te maken en je heb er niet veel ingrediënten voor nodig.
Ingrediënten:
2 avocado
120 gram pure chocolade
1 tl vanille extract
1 el cacao poeder
3 el kokosrasp
Bereiding:
Voor 12 tot 16 balletjes.
Stap 1: Smelt de chocolade au bain-marie en laat het even wat afkoelen.
Stap 2: Pureer de avocado en meng hier de vanille en kaneel doorheen.
Stap 3: Meng als de chocola afgekoeld is dit met de avocado vulling en zet het voor een half uur weg in de koelkast zodat het iets harder wordt.
Stap 4: Haal het uit de koelkast en maak er balletjes van.
Stap 5: Rol er een paar (wat je zelf lekker vindt) door de kokosrasp en/of cacao poeder heen.
Stap 6: Bewaar het in de koelkast of vries het in.
www.zoetezusjes.nl