Vrijdag Zoete Zusjes #SweetFood recept. Een Franse uiensoep met gesmolten geraspte kaas.
Ingrediënten
- – 5 grote uien
- – 250 mililiter witte wijn
- – 2 bouillontabletten rundvlees
- – 25 gram boter
- – 1 tl tijm
- – 1 stokbrood
- – 4 handje(s) Gruyère kaas (geraspt)
Bereiding
- Snijd de uien in ringen.
- Smelt de boter in een pan.
- Bak hierin de uien ongeveer 10 minuten.
- Voeg dan de wijn, bouillonblokjes, tijm en 1 liter water toe.
- Laat de soep op laag vuur 20 minuutjes koken.
- Zet de oven alvast aan op de grill.
- Snijd de stokbroodjes. Vul de kommen met soep. Leg hierin een stokbroodje en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de kommen soep even in de oven om de kaas te laten smelten.