Mmm, gevulde puntpaprika’s. Een snel-klaar-oven-gerecht dat lekker te combineren is met een salade.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 zoete puntpaprika’s (bijvoorbeeld Ramiro)
- 250g cherry tomaten
- 150g feta kaas, in blokjes van 5 mm.
- 8 tl pesto
- 800g kleine pastinaak
- sap van een citroen
- 4 tl olijfolie
- zout
- Vers gemalen zwarte peper
Hoe maak je het?
* Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de puntpaprika’s door ze voorzichtig in de lengterichting door de steel in twee helften te snijden. Verwijder de zaadjes, maar laat de stelen zitten.
* Meng de cherry tomaatjes, de feta kaas, pesto wat zout en peper naar smaak door elkaar. Verdeel het mengsel over de acht paprikahelften en zet ze in een ondiepe ovenschaal.
* Bereid de pastinaak, snij ze in halve of in kwart stukjes, afhankelijk van de grootte. Doe ze in een schaal met de olijfolie, citroensap en wat zout en peper. Meng de ingrediënten met de hand zodat de pastinaak overal bedekt is met het mengsel. Doe deze ook in een aparte, ondiepe ovenschaal en zet deze schaal boven (op de heetste plek) in de oven. Zet de paprika’s lager.
* Bak de gerechten ongeveer 35 minuten, totdat de pastinaak zacht en lichtbruin zijn. Draai ze halverwege een keer om. Als de gevulde puntpaprika’s gaar zijn en de pesto is er goed ingetrokken, is het klaar om op te dienen.