Tussen de middag een tosti, salade, soep of deze groenteburger van Zoete Zusjes. Voedzaam, makkelijk te maken en superlekker. Met een broodje en wat salade. Of voor het avondeten met een speltbroodje en (groente) frietjes.
Ingrediënten
- – 1 zoete aardappel
- – 2 teentje(s) knoflook
- – 200 gram zwarte bonen
- – 1 rode ui
- – 100 gram havermout
- – 2 el mais
- – 2 tl komijnzaad
- – 2 tl edelgistvlokken
- – 2 tl paprika poeder
- – 1 tl zout
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en kook dit ongeveer in 15 minuten gaar. Laat afkoelen.
- Maal de havermout tot een fijn meel.
- Snijd ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes.
- Spoel de bonen en mais af en meng dit met alle ingrediënten in een kom.
- Voeg de de zoete aardappel toe als het volledige afgekoeld is en kneed dan alle ingrediënten tot een deeg.
- Vorm met je handen 7 a 8 burgers ervan en bak ze ongeveer 2 a 3 minuten per kant.
Tips
Lekker om te serveren met wat tomaatjes, komkommer en een salade. Of op een broodje met wat sla en komkommertjes. Je kunt de burgers invriezen, doe dit dan als ze ongebakken zijn.