Het is er weer voor: heerlijke lasagne met courgette, spinazie en paprika
Wat heb je nodig?
– 1 courgette
– 1 pak volkoren lasagnevellen
– 400 gram biologische rundergehakt
– 2 paprika’s
– 1 ui en 3 knoflooktenen
– 1 pot tomatensaus, (pastasaus)
– 1 bol buffelmozzarella, in plakken (of welke kaas je dan maar lekker vindt)
– 300 gram spinazie
– basilicum (naar smaak)
– zout en peper
Hoe maak je het?
Verwarm als eerst de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken, gebruik hiervoor een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de paprika in blokjes. Rul het gehakt in een koekenpan en zet het opzij. Snipper de ui en de knoflook, en fruit ze kort aan in een verhitte pan met olijfolie. Voeg dan de paprika toe. Na een paar minuten de spinazie en verwarm tot de spinazie is geslonken. Daarna wat basilicum naar smaak en ook de tomatensaus. Vet vervolgens een ovenschaal licht in met olijfolie en verdeel de lasagnevellen over de bodem. Daarna komt de laag courgette en wat van de tomatensaus. Leg hierop weer een laag lasagnevellen, een laagje van het gehakt en daarna weer de tomatensaus. Herhaal dit totdat de saus op is. Bedek de bovenkant met een laag mozzarella. Bak daarna ongeveer 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!