Je hebt van die belachelijk lekkere en toch ook simpele toetjes om te maken. Zoals deze van Zoete Zusjes, soort van Monchoutaart in een bakkie.
- 125 mililiter slagroom
- 250 mililiter mascarpone
- 125 gram witte chocolade
- 1 klein potje kersen
- 125 gram bastognekoekjes
- 1 scheutje(s) zonnebloemolie
- 2 el poedersuiker
- Smelt de witte chocolade au bain-marie. Voeg eventueel een scheutje zonnebloemolie toe als de chocolade te dik blijft.
- Klop de mascarpone los.
- Klop de slagroom op en voeg de poedersuiker toe.
- Meng de slagroom met de mascarpone en de gesmolten witte chocolade. Klop het geheel nog even goed door.
- Verkruimel de bastognekoekjes grof.
- Start met het vullen van de glaasjes of een grote schaal met een bodem van bastognekoekjes. Daarop komt er een laagje mascarponechocolademengsel en dan een laagje kersen met een theelepel kersensap. Daarop komt weer een laagje bastognekoekjes gevolgd door het mascarponechocolademengsel en dan de kersen met het sap. Vul de glaasjes totdat ze helemaal vol zijn.
- Laat de glaasjes even opstijven in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Wie zijn Zoete Zusjes?
Iedere week zullen we een heerlijk recept delen op onze site/FB/Instagram van Zoete Zusjes. Nicole (33) en Simone (30) Bent hebben een gedeelde passie van bakken en koken. Ze vinden het heerlijk om samen recepten uit te proberen. Geïnspireerd worden ze door onder meer Donna Hay en Simone’s kitchen, maar ook tal van andere foodbloggers.
Kleine schilderijtjes
Nadat Nicole tijdens haar fotografie opleiding had ontdekt dat ze het geweldig vond om eten te fotograferen, was het idee voor Zoete Zusjes geboren en zijn ze bijna een jaar geleden gestart. Om iedereen die van koken houdt en niet te moeilijk wil doen, te inspireren met hun lekkere recepten. Zoetigheden, wereldgerechten, high tea’s, lazy sunday, brunches en nog veel meer. Met ook een mix met van healthy recepten. Geniet van al hun mooie recepten die eruit zien als kleine schilderijtjes.