Dit notenvruchtenbrood van Zoete Zusjes ontbreekt vast niet op je kerst ontbijttafel. Als het brood is afgekoeld, kun je het ook in losse plakken invriezen en zo heb je altijd een lekker tussendoortje. Varieër ook bijvoorbeeld met droge vruchten, bijvoorbeeld abrikozen of bessen. Het is maar net wat je lekker vindt.
Ingrediënten
- – 400 gram Griekse yoghurt
- – 400 gram speltmeel
- – 1 middelgroot ei
- – 2 el kaneel
- – 1 snufje zout
- – 75 gram rozijnen
- – 75 gram cranberry’s
- – 60 gram gemengde noten
- – 1 tl ruime/grote tl baking soda
Bereiding
- Bekleed je cakeblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe het speltmeel in een kom samen met de kaneel, zout en baking soda. Roer dit door elkaar met een lepel.
- Kneed de yoghurt en het ei door het droge mengsel (dit is erg plakkerig en dat hoort).
- Hak de noten grof en meng de noten, rozijnen en cranberry’s door het kleverige beslag.
- Doe het plakkerige mengsel in het cakeblik, druk aan met een lepel en zet het ongeveer 30 tot 38 minuten in de oven. Het is klaar wanneer je een saté prikker er droog uit kan halen.
- Laat het even afkoelen en smullen maar. Ook lekker met een beetje jam.