Toe aan iets anders? Neem een lekkere paprikasalade met de lunch.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 2 rode paprika’s
- 1 komkommer (in blokjes)
- 2 handen cherrytomaatjes, gehalveerd
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- Handje platte peterselie, fijngesneden
- Paar blaadjes munt, fijngesneden
- Rasp van 1 citroen
- Olijfolie
- 3 a 4 plakken zuurdesem brood, in stukken gescheurd
- Zout en peper
Voor de dressing
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
- ½ eetlepel honing
- Zout en peper
Hoe maak je deze heerlijke paprikasalade ?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de dressing door alle ingrediënten in een potje te doen (vb. jampotje) en even goed te schudden. Zet even opzij. Verdeel de tomaatjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en zeezout. Let ook de 2 rode paprika’s op dezelfde bakplaat. Zet dit in de oven en rooster ongeveer 25 minuten. Verdeel ondertussen het brood over een bakplaat en schuif na 10 minuten boven de groenten in de oven. Hou het brood wel in de gaten om ervoor te zorgen dat het niet verbrand.
Haal de paprika’s en tomaten uit de oven, doe de paprika’s in een plastic zak, knoop dicht en laat zo afkoelen.
Doe de kruiden samen met de komkommer, bosui en de geroosterde tomaatjes alvast in een schaal en giet hier de dressing overheen. Laat de dressing alvast goed intrekken. Tip: Laat nog wat kruiden over voor de garnering.
Haal de paprika’s voorzichtig uit de zak en pel de schil van de paprika. Dit gaat nu heel gemakkelijk. Scheur de paprika’s voorzichtig open, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Voeg ook de paprika bij de salade en meng nog een keer door. Breng op smaak met zout en peper. Maak af met de croutons en kruiden.
Tip: Ook lekker met een gegrild worstje.
Succes en eet smakelijk!