Even lekker opwarmen met een lekkere pompoensoep van Zoete Zusjes. Deze soep is echt een blijvertje en ook lekker tijdens deze koude dagen om als lunch te eten. De soep is makkelijk te bereiden en als je wat meer maakt, kun je het invriezen zodat je altijd snel een lunch op tafel hebt staan.
Ingrediënten
- – 1 pompoen (oranje Hakaido)
- – 1 winterpeen
- – 1 zoete aardappel
- – 1 teentje(s) knoflook
- – 1 ui
- – 1 tl kurkuma
- – 2 tl kerriekruiden
- – 1 snufje zout
- – 1 snufje peper
- – 1 blikje kokosmelk ( 270 ml)
- – 1 liter (biologische) groentebouillon
- – 1 el kokosolie
Bereidingswijze
- Snijd de ui en knoflook fijn.
- Snijd de pompoen in grove schijven (schil kan eraan blijven) en verwijder de pitten en draden.
- Snijd de winterpeen en zoete aardappel in stukken.
- Zet een grote pan op het vuur en warm de kokosolie hierin op. Fruit de ui en knoflook aan.
- Voeg de pompoen, zoete aardappel en wortel toe in en bak dit even kort mee.
- Voeg de bouillon, kurkuma en kerrie toe en breng het aan de kook.
- Laat het ongeveer 25 tot 30 minuten op laag vuur pruttelen totdat de pompoen zacht is.
- Mix het met een staafmixer tot een gladde massa en voeg de kokosmelk toe.
- Breng de soep op smaak met peper en zout (je kunt ook peterselie erbij doen als smaakversterker). Lekker met een cracker of een broodje erbij.