Pulled pork, het broodje dat de laatste tijd zijn snelle opmars maakt bij de foodtrucks. Varkensvlees op de barbecue dat urenlang gebraden wordt en afkomstig is uit de zuidelijke Amerikaanse staten Tennessee en North Carolina. Traditioneel wordt het vlees geserveerd op een broodje met koolsla, maar ook lekker in combinatie met aardappelpuree, frietjes of rijst. Niet iedereen heeft uren tijd en daarom deze pulled chicken variant van Zoete Zusjes, die je binnen een half uur op tafel hebt staan.
Ingrediënten
- – 1 kipfilet
- – 1 tl sambal
- – 1 tl ketjap
- – 2 tl bruine basterdsuiker
- – 1 tl olijfolie
- – 2 mespuntje(s) paprikapoeder
- – 2 broodjes
- – 1 bakje rauwkost of witte kool
- – 1 fles barbecuesaus
- – 2 kippenbouillonblokjes
Bereiding
- Breng 1 liter water aan de kook samen met 2 kippenbouillonblokjes. Wanneer het water kookt mag de kipfilet er in. Kook deze 25 minuten.
- Meng ondertussen de sambal, ketjap, bruine basterdsuiker, olijfolie en paprikapoeder met elkaar.
- Trek de kip met twee vorken of met je vingers uit elkaar. Meng de kip met het sambalmengsel.
- Bak zonder olie de kip nog ongeveer 5 minuten in een koekenpan.
- Snijd de broodjes los. Leg er wat witte kool of rauwkost. Hierop leg je de pulled chicken en giet je er wat barbecuesaus over.