Weer een lekker #sweetfood recept van Zoete Zusjes. Dit keer Quiche Lorraine, een typisch Frans gerecht. Makkelijk van tevoren klaar te maken en zowel koud als warm te eten. Lekker in combinatie met stokbrood en een goede rode wijn.
Ingredienten
- – 8 plakjes hartige taart bladerdeeg
- – 250 gram spekjes
- – 6 steeltjes lente ui
- – 125 mililiter slagroom
- – 5 eieren
- – 150 gram geraspte kaas
- – 1 snufje zout
- – 1 snufje peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de bladerdeeg plakjes uit op je aanrechtblad en vet de quichevorm in met boter.
- Bak de spekjes en snijd de lente ui in kleine ringtjes. Laat de spekjes daarna uitlekken.
- Doe de eieren samen met de slagroom in een kommetje en klop het met een garde door elkaar. Voeg de geraspte kaas hierbij toe en roer dit goed door elkaar met een lepel. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
- Bekleed de quichevorm met de plakes bladerdeeg en bestrooi de spekjes over de bodem samen met lente ui.
- Giet het ei-kaas mengsel eroverheen.
- Bak de quiche ongeveer 45 tot 55 minuten in de oven.