Een warm lunchgerecht, deze salade maak je in een halfuurtje!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- ½ bos bosuitjes
- 100 g zwarte olijven (zonder pit)
- 1 rode chilipeper
- 12 grote garnalen
- 1 groene, gele, rode en oranje paprika
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels witte balsemieke azijn
- Zout en peper naar smaak
Hoe maak je het?
Halveer de paprika’s en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de snijvlakken naar onderen onder de voorverwarmde grill. Haal de paprika’s uit de oven zodra het velletje gebruind is en blaasjes krijgt. Laat ze afkoelen in een plastic zakje en haal dan het velletje eraf.
Was de bosuitjes en snijd het witte deel in dunne ringen. Halveer de olijven ontdoe de chilipepers van zaad en zaadlijsten en hak ze fijn. Maak de grote garnalen los uit de schaal, verwijder de darm, was ze en pel ze. Verhit 3 eetlepel olie in een pan en laat de chilipepers daarin licht stoven. Bak de garnalen in de chili-olie aan beide kanten 2 tot 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de salade-ingrediënten in een schaal. Meng de rest van de olie met de chiliolie uit de pan en de balsemieke azijn en giet het er overheen. Serveer het met de gebakken grote garnalen.