Deze Spaanse gehaktballetjes ofwel Albondigas, zijn een ideaal tapashapje gevuld met stukjes chorizoworst. Je kan ze prima van tevoren maken en voor het serveren even warm maken.
Ingrediënten
- – 300 gram half om half gehakt
- – 1 tl chilipoeder
- – 1 tl paprikapoeder
- – 1 ei
- – 2 el paneermeel
- – 75 gram chorizo
- – 2 tenen knoflook
- – 2 blikjes tomatenblokjes
- – 1 ui
- – 2 tl fijn gehakte peterselie
Bereiding
- Snijd de chorizo in kleine stukjes. Bak deze in een aantal minuten uit
- Meng het half om half gehakt met de ei, paprikapoeder, chilipoeder, paneermeel, peterselie en chorizo. Kneed dit goed door en vorm er ongeveer vijftien gehaktballetjes van. Zet de gehaktballetjes even in de koelkast
- Snijd de ui in stukjes en pers de knoflook uit
- Bak in het bakvet de knoflook met de ui ongeveer 5 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat het op laag vuur 10 minuten koken
- Bak ondertussen in een andere pan de gehaktballetjes bruin en gaar
- Voeg ze dan toe aan de tomatensaus en laat ze op laag nog 5 à 10 minuten zachtjes koken
www.zoetezusjes.nl