Een sweet moederdagcadeautje voor je moeder of voor jezelf. Met twee heerlijke recepten van Zoete Zusjes: American Oreo pancakes en een cheesecake in een glaasje.
Ingrediënten
- – 60 gram bloem
- – 2 tl vanillesuiker
- – 75 mililiter karnemelk
- – 10 gram boter
- – 1 ei
- – 5 Oreo koekjes
- – 50 gram roomkaas
- – 3 blokjes witte chocolade
- – 1 el poedersuiker
- – 1 tl limoensap
- – 1 chocolate chip cookie
- – 2 el mascarpone
- – 2 blokjes witte chocolade
- – 1 tl vanillesuiker
- – 2 el gemengd fruit naar keuze
- – 1 tl bakpoeder
Bereiding
- We starten met het maken van het glaasje met cheesecake. Verkruimel hiervoor in een glaasje 1 chocolate chip cookie.
- Smelt au bain-marie 2 blokjes witte chocolade.
- Meng de mascarpone met 1 theelepel limoensap, 1 theelepel vanillesuiker en de gesmolten witte chocolade en klop dit met een garde even goed door.
- Schep dit mascarponemengsel op het verkruimelde chocolade chip cookie en leg hierop het verse fruit. Zet dit even in de koelkast om op te stijven.
- We gaan nu de Oreo pancakes maken met cream frosting.
- We maken eerst de cream frosting. Smelt hiervoor 3 blokjes witte chocolade au bain-marie. Meng deze met 50 gram roomkaas en 1 eetlepel poedersuiker. Laat dit even staan totdat de pannenkoekjes klaar zijn.
- Verkruimel hiervoor 4 Oreo koekjes. Doe dit even in een schaaltje.
- Smelt de boter.
- Scheid de eieren. Bewaar de dooier en klop het eiwit stijf.
- In een andere kom meng je de bloem, twee theelepels vanillesuiker, snuf zout, karnemelk, boter, 1 theelepel bakpoeder, eidooier en verkruimelde oreokoekjes. Klop dit tot een beslag.
- Schep hierdoor voorzichtig het eiwit.
- Bak hiervan 2 pannenkoekjes (het zijn American pancakes dus die zijn dikker, kleiner en luchtiger dan onze pannenkoeken).
- Besmeer de pannenkoeken met de frosting en verkruimel hierover het overgebleven Oreo koekje.